Het Parool : amsterdam
klap het Overzicht open
klap het Publiek gedeelte open
ACTUEEL: Het belangrijkste nieuws

NIEUWS

CULTUUR: Agenda, recensies, interviews

BOEKEN: recensies, paroolauteurs

CULINAIR: Van Dam recenseert

AMSTERDAM: Gezichten van de hoofdstad

PS: Reportages, achtergronden

MENINGEN: Hoe denkt u erover

NIEUWE MEDIA: Over www en aanverwanten

DE KRANT: Algemene informatie

Zoek in Van de afgelopen
Zoek in het Parool Help & Zoektips
Op de site In de krant    
 Artikel nummer 1
 < Terug naar de resultatenlijst
Powered by t∑find
Internet, zaterdag 10 maart

Zonder nonsens een parketvloer bijeenklikken

HERMAN STIL

WIE uitgekeken is geraakt op het ooit zo florissante hoogpolig kan natuurlijk altijd overstappen op de vlakkere vorm van vloerbekleding. Maar wie voor zo'n kapitale investering direct de pc-muis ter hand neemt om op internet wat stroken hardhout bij elkaar te klikken, die moet een durfal zijn. Of geÔmponeerd door op zichzelf mooie details over het diepere wezen van de laminaatvloer.

Toch tracht de Parketsite een kapitale investering als een parketvloer via internet aan de man te brengen. Even de relevante keuzes bij elkaar klikken en hup, binnen drie tot vijf werkdagen komt de virtuele parketvloer daadwerkelijk thuis. Wel even leggen nog, natuurlijk, maar een duidelijke leginstructie wordt te allen tijde meegeleverd.

De no-nonsense gedachte viert hoogtij in de filosofie van de initiatiefnemers. De Parketsite waakt er voor dat wollige uitleg de commerciŽle activiteiten overstijgen. Na bijvoorbeeld de wetenswaardigheden over de dikte van laminaat - zeven millimeter - is het al weer tijd om te winkelen. Voor fl 22,50 per vierkante meter valt al een aardige vlakhouten vloer te bekomen.

Voor even iets meer opent de wereld van het hightech clicklaminaat ('klikken=passen') zich voor ons, waarbij zwelnaden en deklatten niet onvermeld blijven. Daarbij valt de keuze aan parket toch nog wat tegen, hoewel er tussen streng walnoten en besmettelijk maple nog een waaier vol mogelijkheden zit.

Als hulpmiddel bij de keuze zijn te vergroten plaatjes voorhanden waarop houtnerf en tint te zien zijn, zodat het toekomstige vloertje al even op de luttele inches van een beeldscherm kunnen worden gekeurd.

De Parketsite levert er allerhande secundaire benodigdheden bij, waarvan lijm en ondervloer niet onderschat moeten worden. Kortom: wie zijn vloer via de Parketsite bij elkaar klikt, krijgt zijn bestelling thuis als ware het een bouwdoos van Lego.

Het lijkt nogal gedurfd: in een tijd waarin webwinkels als dominostenen vallen, beginnen met een heuse parketzaak op internet. Maar de bedenkers, Dirk Dotman en Hans Aartzen (tenminste drie decennia parket ervaring) hebben er een goed gevoel over. Ze zijn ook niet afhankelijk van de site. Dotman - hij presenteerde ooit een Teleac-cursus over succesvol zakendoen - bestiert een parketwinkel voor bedrijven in Nieuwegein, Aarntzen heeft vijf parketzaken in het Sallandse.

Voor de Parketsite hebben de twee een apart bedrijf opgericht, zodat eventuele malheur niet direct op hun werkelijke broodwinning zal afstralen. Miljonairs, zegt Aarntzen, hoeven ze er ook al niet mee te worden.

Ze kwamen eigenlijk op het idee omdat de websites van hun respectievelijke winkels - waarop niet eens wat werd verkocht - eigenlijk best veel aanloop hadden. Daarbij: zou internet niet dť waterkering kunnen zijn om wat verloren marktaandeel terug te winnen.

Immers, het afgelopen decennium hebben de doe-het-zelfketens heel wat klanten uit de onderkant van de parketmarkt gesnoept. De Gamma's en de Praxissen zijn nu de plek voor betaalbare laminaat- en parketvloeren, de speciaalzaak heeft die slag verloren. Die richt zich, zonder veel tranen te laten, op duurdere en ingewikkelder parketten.

Dat de vierkantemeterpijs op de Parketsite niet boven de 59 gulden uitkomt, is dan ook beleid. Twee- ŗ drieduizend gulden voor een parketvloertje; daarmee klauwt de site zich direct in het domein van de doe-het-zelfzaken.

De site, nu een maand actief, loopt 'verbluffend'. De eerste orders zijn geboekt, en daarover zijn de twee oprichters best verwonderd. Vooralsnog willen de twee dan ook eigenlijk alleen maar weten wŪe nu eigenlijk zijn houten vloer op het web koopt. Een eerste indruk: het zijn vooral jonge tijdlozen.

Aarntzen en Dotman willen gewoon eens kijken of dit de manier is om mee te profiteren. Lukt het niet, dan is er geen man overboord. Lukt het wel, dan lonken Europese ambities.

Copyright: Het ParoolSuggesties

Verbeter de vraag door ook te zoeken naar:

Diep
Internet
Hand

Informatica
Recreatie en vrijetijdsbesteding
Technische Wetenschappen

Meer vinden

Zoek breder of naar dingen die op het gevraagde lijken:

Parket
Parketmarkt
Parkes
Parite

Minder vinden

Zoek wat minder breed en kijk alleen naar:

De Parketsite


Advertentie: speciaalvooru-a.gif

Advertentie: opmerkingen.gif

Ontvang het belangrijkste nieuws per email